המצרכים הדרושים:
- 1/2 קילו אורז – שילוב של הסוגים: אורז בר, אורז עגול ,מלא ,ואורז אדום.
- 1 חציל קלוף וחתוך לקוביות.
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות.
- 1 בצל לבן קצוץ.
- 4 קישואים חתוכים גס.
- שמן זית.
- מלח פלפל – לפי הטעם.
- עשבי תיבול קצוצים.
- חומץ בלסמי.
- מיץ לימון סחוט טרי משני לימונים.
אופן הכנה:
לחמם תנור ל- 200 מעלות.
להרתיח מים בסיר גדול (כמו לפסטה) עם כף של מלח.
לבשל את האורז עד לריכוך (כרבע שעה). לסנן ולא לשטוף.
להניח בתבנית את החצילים והבטטה, להמליח ולפלפל, לשמן בשמן זית ולאפות בתנור עד להשחמה יפה (כעשר דקות).
לצנן את הירקות הקלויים.
להניח בקערה את האורז, הירקות הקלויים, עשבי תיבול והבצל קצוץ.
לתבל במלח ופלפל, מיץ לימון וחומץ בלסמי לפי הטעם.