המצרכים הדרושים:
- 500 גרם פסטה
- 2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים
- 3-2 שיני שום מעוכות
- 100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת
- 2 כפות אגוזי קליפורניה
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה ואגוזים, מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים.
מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר.
מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.
לגיוון, אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע.
אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.
אפשר להכין פסטו גם על בסיס זיתים שחורים, זיתים ירוקים או עגבניות מיובשות.
לרוטב פסטו מעודן: מדללים ברוטב שמנת.