פסטה פסטו עם אגוזי קליפורניה עם שמן זית ופרמזן

המצרכים הדרושים:

  • 500 גרם פסטה
  • 2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים
  • 3-2 שיני שום מעוכות
  • 100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת
  • 2 כפות אגוזי קליפורניה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה.

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה ואגוזים, מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים.

מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר.

מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.
לגיוון, אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע.

אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.
אפשר להכין פסטו גם על בסיס זיתים שחורים, זיתים ירוקים או עגבניות מיובשות.

לרוטב פסטו מעודן: מדללים ברוטב שמנת.

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסה להבין איך לתכנן את האירוע?

רק להשאיר פרטים והשף יעזור באהבה