המצרכים הדרושים:
- ק"ג של קמח לבן מנופה.
- 1/3 כוס שמן זית .
- 1 כף מלח דק.
- 3 כפות סוכר או דבש.
- 50 גר שמרים מפוררים טריים או 1 כף שמרים יבשים.
- 600 מיל מים פושרים.
אופן ההכנה:
מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערה של מיקסר (אפשר גם ידנית).
מפעילים את המיקסר על מהירות בנונית ומוסיפים מים ושמן.
מערבלים כ- 10 דקות עד שפני הבצק מתוחים וחלק.
מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים על משטח משומן היטב .
מטפיחים כ- 45 דקות עד להכפלת הנפח.
מרדדים לעלה מאורך.
לתערובת של הפיצוחים –
- 100 גר של גרעיני חמנייה קלויים.
- 100 גר שקדים קלויים גרוסים גס.
- 100 גר של פיסטוק קלוי גרוס גס.
לערבב את כול המרכיבים עם מעט שמן זית ולפזר על הפוקצות לפני האפייה.
בתיאבון!