עלעלים זהובים דקיקים ופריכים וביניהם שכבה נדיבה של אגוזים מתוקים בניחוח קינמון.
המצרכים הדרושים:
למלית:
- 3 כוסות (300 גרם) של אגוזי פקאן טחונים גס
- 1/2כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף קינמון
לבצק:
- 12 עלי פילו (1 חבילה של 500 גרם)
- 200 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
- דבש
אופן ההכנה:
מכינים את המלית ע"י ערבוב האגוזים, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
מניחים עלה פילו בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים את העלה בחמאה המומסת.
מניחים שכבה עבה של מלית האגוזים על עלה הפילו. מכסים בעלה פילו נוסף ומברישים שוב.
מפזרים מעל הפילו את יתרת המלית אגוזים.
חותכים את העלים למעוינים.
מכניסים לתנור לכ- 35-40 דקות.
מפזרים דבש מעל.
בתיאבון!