המצרכים הדרושים:
- 1 כוס טחינה גולמית איכותית.
- חצי כוס יוגורט איזה שבא לכם.
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף שום כטוש.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
- מלח לפי הטעם .
- פלפל לפי הטעם.
- 500 גר של פילה של דגי ים מעורבים קצוצים גס.
- 2 עגבניות קצוצות גס.
- עשב תיבול מה שאתם אוהבים.
אופן הכנה:
מערבבים את הטחינה, יוגורט, מים, מיץ לימון, שום ומלח עד שמתקבלת טחינה חלקה.
שמים את התערובת במקרר.
מטבלים את התערובת של הדג הקצוץ במלח, פלפל ועשבי תיבול, מערבבים ומכנים קציצות.
אופים את הדגים כ- 8 דקות בחום של 180 מעלות .
2 דקות לפני הסוף מוסיפים את הטחינה מעל ומכניסים לתנור ל- 2 דקות נוספות.
מגישים עם פלחי עגבנייה פרוסה ופטרוזיליה קצוצה.
ניתן להגיש על מצע אורז לבן יסמין ריחני .