המצרכים הדרושים:
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנים.
- 2 גזרים חתוכים לקוביות.
- 10 כוסות מים.
- 2 כוסות עדשים כתומות, מבוררות
- 2 כפות אבקת מרק עוף אורגני {ניתן להשיג בחנויות טבע}
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כפית חוואייג' למרק.
- ¼ כפית כמון
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים.
טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
מכסים ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מים.
בתיאבון!