מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים:

  • פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה).
  • 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן ללא עצמות (הכוונה לכל דג מלבד סלמון).
  • 1/2 ליטר מים לבישול או ציר דגים.
  • כפות תרכיז עגבניות.
  • בצל יבש קטן / כרישה בינונית קצוץ.
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות בינוניות.
  • שן שום קצוצה.
  • כפות שמן זית.
  • תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת/גרגירי חומוס שלמים מבושלים
  • קישואים שטופים ללא קצוות וחתוכים לקוביות
  • מלח/פלפל
  • 1/2 גרם זעפרן

אופציונאלי: שימוש בשמנת במנה חלבית.

תיבול נוסף: עלי בזיליקום/ מרווה/ אורגנו טריים.

 

אופן הכנה:

בסיר בינוני מטגנים את הבצל או את פרוסות הקרישה, הסלרי והשום עם השמן, עד להזהבה.

מוסיפים לסיר את העגבניות ותרכיז העגבניות.

מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל ומוסיפים את כל התבלינים.

מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומים/ציר דגים (או שמנת – אם רוצים מרק עגבניות רוזה) לפי מידת הסמיכות הרצויה.

מתבלים לפי הטעם.

מבשלים עד לריכוך הירקות.

את שאריות הדג אפשר לטגן קלות בטיפה שמן זית במחבת (טפלון) בנפרד מהסיר, ולהוסיף שתי דקות לפני ההגשה.

לגבי רמת הנוזליות, מוסיפים כל פעם מעט מים כדי לראות אם מספיק סמיך.

 

אופן ההגשה:

מגישים את המרק בקערות אישיות עמוקות.

אפשרויות קישוט נרחבות: קצפת משמנת מתוקה/ כף שמנת חמוצה/ עשבי תיבול טריים.

יוצאי הונגריה יעדיפו בצקניות שנקראות "נוקרלי" או אפילו אורז לבן מבושל, אוהבי המטבח האיטלקי יוסיפו חופן פסטה מבושלת.

אפשרות קישוט למשקיענים: שמן בזיליקום (בזיליקום טחון עם שמן זית).

בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסה להבין איך לתכנן את האירוע?

רק להשאיר פרטים והשף יעזור באהבה