המצרכים הדרושים:
- 1 ק"ג של גזר מקולף.
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש.
- 1 צרור כוסברה קצוצה.
- 1 כף סוכר.
- 250 מ"ל שמנת צמחית.
- מלח.
- פלפל שחור גרוס.
- מעט עלי אורגנו קצוצים.
- מים עד כיסוי.
אופן ההכנה:
שמים בסיר גזר, מים, ג'ינג'ר וסוכר.
מבשלים על להבה נמוכה כ- 35 דקות עד לריכוך הגזר.
טוחנים את התערובת במוט טחינה עם הנוזלים.
מוסיפים שמנת חמה לתוך המרק המבעבע.
משפרים טעמים במידת הצורך.
מכבים את האש ומוסיפים אורגנו טרי.
אפשר לעטר ברצועות דקיקות של גזר מקומח ומטוגן.
בתיאבון!