מעדן בצק שמרים ממולא תפוחים וחמוציות

המצרכים הדרושים:

לבצק:

  • 5 כוסות קמח שמרים (כ- 600 גרם)
  • 200 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מים פושרים/ חלב ( 200 מ"ל)
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה – להברשה

המצרכים למילוי:

  • 1 כוס חמוציות (200 גרם)
  • 1½ ק"ג תפוחי עץ גרנד סמית
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כוס סילאן (דבש תמרים)
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • ½ כוס מים במידת הצורך ( 100 מ”ל)

 

אופן ההכנה:

קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ- 3 ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.

בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה או את המרגרינה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט המים, ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה, עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

מסירים מהאש ומצננים.

 

הכנת העוגה:

*ניתן להכין את הבצק גם בלישה ידנית.

מחלקים את הבצק הקר ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.

במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים כס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.

משני צדי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ- 9 רצועות מכל צד).

 

אופן הקליעה:

מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסוניות שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.

מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.

מכסים במגבת ומתפיחים כ- 30 דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.

מברישים את העוגה בביצה טרופה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 – 200 מעלות ואופים 30-25 דקות עד להזהבה.

לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר.

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסה להבין איך לתכנן את האירוע?

רק להשאיר פרטים והשף יעזור באהבה