המצרכים הדרושים:
לבצק:
- 5 כוסות קמח שמרים (כ- 600 גרם)
- 200 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
- 4 כפות סוכר
- 1 כוס מים פושרים/ חלב ( 200 מ"ל)
- ½ כפית מלח
- 1 ביצה – להברשה
המצרכים למילוי:
- 1 כוס חמוציות (200 גרם)
- 1½ ק"ג תפוחי עץ גרנד סמית
- ¼ כוס סוכר
- ½ כוס סילאן (דבש תמרים)
- 100 גרם חמאה או מרגרינה
- 2 כפיות קינמון
- 1 לימון סחוט למיץ
- ½ כוס מים במידת הצורך ( 100 מ”ל)
אופן ההכנה:
קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ- 3 ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה או את המרגרינה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט המים, ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה, עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מסירים מהאש ומצננים.
הכנת העוגה:
*ניתן להכין את הבצק גם בלישה ידנית.
מחלקים את הבצק הקר ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים כס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
משני צדי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ- 9 רצועות מכל צד).
אופן הקליעה:
מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסוניות שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.
מכסים במגבת ומתפיחים כ- 30 דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
מברישים את העוגה בביצה טרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 – 200 מעלות ואופים 30-25 דקות עד להזהבה.
לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר.