המצרכים הדרושים:
לבצק:
- 300 גר' קמח קוסמיו מלא.
- 700 גר' קמח לבן מנופה.
- 1 כף שמרים.
- 3 חלמונים.
- 600 מ"ל מים פושרים.
- 100 גר' מחמאה ממוסת.
- 1 כפית מלח.
לירקות הקלויים:
- 2 בצלים לבנים חתוכים גס.
- 1 חציל פרוס.
- 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים.
- 2 קישואים פרוסים לאורך.
- מלח גס.
- פלפל שחור גרוס.
- שמן זית.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה, משמנים את פני הבצק ומשהים לשעה של התפחה עד הכפלת הנפח.
לירקות:
מחממים תנור ל- 250 מעלות, מטבלים את הירקות וקולים אותם עד שהם שחומים.
מוציאים לבצק את האוויר.
משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומרפדים את התבנית בירקות הקלויים.
מרדדים את הבצק בעובי של 4 ס"מ ומניחים על הירקות.
מתפיחים אותו לעוד 20 דקות.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ- 25 דקות.
מצננים והופכים על צלחת שטוחה.
מגישים עם טחינה.