כדורי ריזוטו בקשקול בציפוי טמפורה על מצע רוטב פלפלים קלויים

המצרכים הדרושים:

לכדורי ריזוטו:

  • 300 ג' אורז עגול ריזוטו מבושל
  • 2 ביצים טריות
  • חופן פרורי לחם
  • 50 ג' מוצרלה טרייה קשה
  • 2 כפיות כורכום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב פלפלים קלויים:

  • 2 פלפלים אדומים שרופים וקלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/2 לימון טרי סחוט

 

אופן ההכנה:

מכינים אורז ריזוטו לפי מתכון של 300 ג' אורז לליטר ציר מרק עוף.

לאחר הכנת האורז מצננים ומוסיפים את הביצים והכורכום, מתבלים ומעבדים ביד עד קבלת מסה מחוברת ודביקה מאד.

חותכים את המוצרלה לריבועים ובעזרת טכניקת גילגול מניחים את המוצרלה במסה של כדור הריזוטו ובעזרת האורז יוצרים כדור בגודל שחפצתם.

מעצבים בעזרת ניילון נצמד (לא לשכוח להסיר את הניילון).  

מחממים את השמן.

לפני הטיגון מניחים את הכדורים לייצוב קל במקרר ל-10 דקות בערך, לאחר מכן מגלגלים בפרורי לחם ומניחים בשמן עמוק עד ציפוי זהוב.

סופגים בנייר סופג. מניחים בצלחת ההגשה על מצע עלי רוקט מתובלים בשמן זית ובלסמי וטובלים ברוטב הפלפלים הקלויים.

לרוטב הפלפלים טוחנים את כול הפלפלים עם שמן זית ותבלינים עד למרקם קרמי עדין.

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסים להבין איך לתכנן את האירוע?

צרו קשר והשף יעזור באהבה