המצרכים הדרושים:
לכדורי ריזוטו:
- 300 ג' אורז עגול ריזוטו מבושל
- 2 ביצים טריות
- חופן פרורי לחם
- 50 ג' מוצרלה טרייה קשה
- 2 כפיות כורכום
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב פלפלים קלויים:
- 2 פלפלים אדומים שרופים וקלופים
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/2 לימון טרי סחוט
אופן ההכנה:
מכינים אורז ריזוטו לפי מתכון של 300 ג' אורז לליטר ציר מרק עוף.
לאחר הכנת האורז מצננים ומוסיפים את הביצים והכורכום, מתבלים ומעבדים ביד עד קבלת מסה מחוברת ודביקה מאד.
חותכים את המוצרלה לריבועים ובעזרת טכניקת גילגול מניחים את המוצרלה במסה של כדור הריזוטו ובעזרת האורז יוצרים כדור בגודל שחפצתם.
מעצבים בעזרת ניילון נצמד (לא לשכוח להסיר את הניילון).
מחממים את השמן.
לפני הטיגון מניחים את הכדורים לייצוב קל במקרר ל-10 דקות בערך, לאחר מכן מגלגלים בפרורי לחם ומניחים בשמן עמוק עד ציפוי זהוב.
סופגים בנייר סופג. מניחים בצלחת ההגשה על מצע עלי רוקט מתובלים בשמן זית ובלסמי וטובלים ברוטב הפלפלים הקלויים.
לרוטב הפלפלים טוחנים את כול הפלפלים עם שמן זית ותבלינים עד למרקם קרמי עדין.