לסופגניות:
2.5 כוסות קמח.
1/2 כפית מלח.
1/2 קובית שמרים .(25 גר')
2 כפות סוכר.
1 כוס מים פושרים.
לסירופ:
1/2 כוס דבש טימין (אם אין כל דבש אחר יהיה טוב).
3/4 כוס סוכר.
1 ורבע כוס מים.
2 כפיות מיץ לימון.
2 כפיות אבקת קינמון.
שמן לטיגון עמוק.
הכנת המתכון:
מערבבים בקערה את הקמח, והמלח בכלי נפרד .ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ושתי כפות סוכר מניחים להם כ-10 דקות. מוסיפים קמח ואת יתרת המים, מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה.
צובטים כדורים קטנים מהבצק ומטגנים עד להזהבה כ-3 דקות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
לטיגון מהיר יותר אפשר להכין כדורים שבהם יצרנו חור קטן בעזרת האצבע או ידית כף עץ.
בכלי קטן מערבבים דבש מיץ לימון, מים וסוכר מביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס. יוצקים מעל הסופגניות ובוזקים קינמון.