טיגניטה, סופגניות יוניות

לסופגניות:

2.5 כוסות קמח.

1/2 כפית מלח.
1/2 קובית שמרים .(25 גר')
2 כפות סוכר.
1 כוס מים פושרים.


לסירופ:

1/2 כוס דבש טימין (אם אין כל דבש אחר יהיה טוב).

3/4 כוס סוכר.
1 ורבע כוס מים.
2 כפיות מיץ לימון.
2 כפיות אבקת קינמון.
שמן לטיגון עמוק.

הכנת המתכון:

מערבבים בקערה את הקמח,  והמלח בכלי נפרד .ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ושתי כפות סוכר מניחים להם כ-10 דקות. מוסיפים קמח ואת יתרת המים, מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה.

צובטים כדורים קטנים מהבצק ומטגנים עד להזהבה כ-3 דקות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
לטיגון מהיר יותר אפשר להכין כדורים שבהם יצרנו חור קטן בעזרת האצבע או ידית כף עץ.

בכלי קטן מערבבים דבש מיץ לימון, מים וסוכר מביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס. יוצקים מעל הסופגניות ובוזקים קינמון

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסים להבין איך לתכנן את האירוע?

צרו קשר והשף יעזור באהבה