052-3298209

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)

 

המצרכים הדרושים:

  • 500 גר קמח לבן.
  • חצי כפית מלח.
  • 300 מ”ל מים פושרים.
  • חצי קובייה של שמרים טריים (או חצי כפית שמרים יבשים).
  • 45 מ”ל שמן זית.
  • 2 כפות דבש (אפשר להמיר בסוכר לבן).

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כול החומרים היבשים .

מערבבים הקערה נפרדת את המים עם השמרים,שמן ודבש ומחכים לתפיחה.

מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ולשים כ- 10 דקות .

משמנים קערה מכסים ושמים להתפחה כ- 30 דקות מחלקים לכדורים שווים

ומתחילים לעצב את המנה.

 

לתוספות:

חותכים ירקות כגון חצילים, בטטות, פלפלים צבעוניים, קישואים.

מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס, שום קצוץ ועשבים טריים או מיובשים .

אופים כול ירק בנפרד בתנור בחום של 220 מעלות.

מרדדים כדור בצק לעלה שטוח מורחים פסטו, עגבניות מיובשות, ממרח זיתים או רוטב עגבניות בסיסי, מפזרים את הירקות, הגבינות או כל מה שרוצים.

מחממים תנור לכ- 220 מעלות ואופים כ- 20 דקות.

 

 

לחמניות מתכון בסיסי

500 מייל חלב פושר .{אפשר מיים}.

50 גר שמרים קובייה {או כפית שמרים יבשים}.

2 ביצים.

100 גר חמאה מומסת .{אפשר מחמאה}

4 כפות סוכר.

3 כפיות מלח.

1 קג קמח מלא

600 גר קמח לבן.

גרידה מלימון 1.

אופן הכנה .

להמיס את השמרים הקערה עם החלב.

להוסיף כ2 כפות קמח לבן והסוכר.להתפיח כ10 דקות .

להוסיף ביצים , קליפה לימון,חמאה ומלח.

בהדרגה להוסיף את הקמח עד שנוצר בצק חלק וקצת דביק לישה כ10 דקות.

 

כמה סוגים וריאציות של לחמניות

לחמניות אגסים:  מרסקים לתערובת 5 אגסים בשלב הלישה וכפית של קנמון.

לחמניות צימוקים ורום:  משרים כ200 גר של צימוקים כהים או בהירים בברנדי עד כיסוי הצימוקים מסננים ומוסיפים אותם בלישה.

לחמניות קימל וגבינות:  מחממים מחבת לוהטת מקפיצים על יבש 2 כפות של קימל עד שזה מריח טוב מוסיפים ללישה  .מערבבים 100 גר פטה ,100 גר. מוצרלה,100 גר קשקול +2 חלמונים וחופן נענע קצוצה מערבבים וממלאים את הלחמניות אחרי שלב התפחה.