בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)

 

המצרכים הדרושים:

  • 500 גר קמח לבן.
  • חצי כפית מלח.
  • 300 מ"ל מים פושרים.
  • חצי קובייה של שמרים טריים (או חצי כפית שמרים יבשים).
  • 45 מ"ל שמן זית.
  • 2 כפות דבש (אפשר להמיר בסוכר לבן).

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כול החומרים היבשים .

מערבבים הקערה נפרדת את המים עם השמרים,שמן ודבש ומחכים לתפיחה.

מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ולשים כ- 10 דקות .

משמנים קערה מכסים ושמים להתפחה כ- 30 דקות מחלקים לכדורים שווים

ומתחילים לעצב את המנה.

 

לתוספות:

חותכים ירקות כגון חצילים, בטטות, פלפלים צבעוניים, קישואים.

מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס, שום קצוץ ועשבים טריים או מיובשים .

אופים כול ירק בנפרד בתנור בחום של 220 מעלות.

מרדדים כדור בצק לעלה שטוח מורחים פסטו, עגבניות מיובשות, ממרח זיתים או רוטב עגבניות בסיסי, מפזרים את הירקות, הגבינות או כל מה שרוצים.

מחממים תנור לכ- 220 מעלות ואופים כ- 20 דקות.

 

 

לחמניות מתכון בסיסי

500 מייל חלב פושר .{אפשר מיים}.

50 גר שמרים קובייה {או כפית שמרים יבשים}.

2 ביצים.

100 גר חמאה מומסת .{אפשר מחמאה}

4 כפות סוכר.

3 כפיות מלח.

1 קג קמח מלא

600 גר קמח לבן.

גרידה מלימון 1.

אופן הכנה .

להמיס את השמרים הקערה עם החלב.

להוסיף כ2 כפות קמח לבן והסוכר.להתפיח כ10 דקות .

להוסיף ביצים , קליפה לימון,חמאה ומלח.

בהדרגה להוסיף את הקמח עד שנוצר בצק חלק וקצת דביק לישה כ10 דקות.

 

כמה סוגים וריאציות של לחמניות

לחמניות אגסים:  מרסקים לתערובת 5 אגסים בשלב הלישה וכפית של קנמון.

לחמניות צימוקים ורום:  משרים כ200 גר של צימוקים כהים או בהירים בברנדי עד כיסוי הצימוקים מסננים ומוסיפים אותם בלישה.

לחמניות קימל וגבינות:  מחממים מחבת לוהטת מקפיצים על יבש 2 כפות של קימל עד שזה מריח טוב מוסיפים ללישה  .מערבבים 100 גר פטה ,100 גר. מוצרלה,100 גר קשקול +2 חלמונים וחופן נענע קצוצה מערבבים וממלאים את הלחמניות אחרי שלב התפחה.

מתכונים מומלצים נוספים

דגים אוזריה

קיץ, שמש, ים,  מה עוד צריך? תפריט דגים עשיר ומפנק, מאזטות של מנות מטריפות וחושניות ממש כמו ביוון. רק להוסיף כוס אוזו קפוא ומוזיקה טובה

לצפייה במתכון »

בשרי גורמה

תפריט בשרי עשיר במנות מורכבות, עשירות בניואנסים ומוקפדות.

התפריט מיועד עבור קבוצות מצומצמות, בהגשה אישית ובכלים רב פעמיים.

לצפייה במתכון »

אסאדו

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.

תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים.

לצפייה במתכון »

טאפס שוק

בספרד הם נקראים "טאפס", ביוון הם נקראים "מאזטים" ובאיטליה הם "אנטיפסטי" (והכוונה לא רק לירקות). אלו הם המתאבנים – מנות אישיות קטנות במגוון עשיר. אתם

לצפייה במתכון »

תפריט חלבי עשיר

מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי עם מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד של זיתים במהלך כל הארוחה. מנות ראשונות סלסילות פילו במילוי של

לצפייה במתכון »

תפריט בשרים מהמעשנה

לקרניבורים שביניכם… אלו שחיים, נושמים וחולמים בשר ומוכנים להתאזר בסבלנות בכדי להנות מבשר איכותי, אשר נצלה במשך שעות במעשנות ייחודיות.  תפריט ברביקיו עשיר ומגוון, הכולל

לצפייה במתכון »

על המנגל

שף פרטי "על האש" ערב "על האש" קולינרי עם שף פרטי ברמה הכי גבוהה שיש. האוכל חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. נרכשים בשוק ביום האירוע

לצפייה במתכון »

בצק לפוקצות

בצק בסיסי ללחם (פיצות, פוקצות, גבטות)   המצרכים הדרושים: 500 גר קמח לבן. חצי כפית מלח. 300 מ"ל מים פושרים. חצי קובייה של שמרים טריים

לצפייה במתכון »

מרק דגים חורפי

המצרכים הדרושים: פחית שימורי עגבניות קלופות (400 גר') שלמות/קוביות/מרוסקות או 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות (עדיף ללא קליפה). 1/2 ק"ג של שאריות דגים מבשר לבן

לצפייה במתכון »

תפריט אסדו {קיטרינג}

חגיגה קולינארית של ממש לאוהבי הבשר על סוגיו השונים… הבשרים נצלים בצורה המסורתית בגריל מיוחד כגושים נתחים גדולים. מבחר פוקצ'ות מוגשות על בוצר מעץ אפריקאי

לצפייה במתכון »

מנסה להבין איך לתכנן את האירוע?

רק להשאיר פרטים והשף יעזור באהבה